Uppstart!

Äntligen dags att starta med anläggningen av våra tematrädgårdar!

Planeringen påbörjades i december 2007 och trots att vi inte har haft några som helst pengar till projektet verkar det som att vi kommer att gå i land med det. Våren har ägnats åt att leta efter sponsorer och det är många företag som ställer upp. Det har varit en slitsam process, men på samma gång roligt att knyta många kontakter i branschen. Sponsringen har gällt allt från sommarblommor och perenner till armeringsnät och teknisk utrustning som vi använder vid anläggandet.

Vi började dagen med en kort avstämning och planering i klassrummet. Därefter gav vi oss av till tematrädgårdarna som ligger utmed Enköpingsån, mitt emot Munksundsskolan.

image1
Therese och Maria är först på plats och spanar ut över tematrädgårdarna

Ytan består av fem sammanhängande rutor om 64 kvadratmeter vardera och det som finns kvar sedan förra årets tematrädgårdar är bokhäckar och en gång av stenmjöl och kantsten.

Vi fick börja med att rensa ogräs... I ärlighetens namn var nog ingen av grupperna riktigt beredd på det, men det var lättrensat, tack o lov!

Resten av dagen ägnades i åt att markera formerna i respektive trädgård och gräva, gräva och gräva.

image2
Ingela och Kjell i grävartagen!

Som på många andra ställen kommer vi att använda armeringsnät för vissa konstruktioner. Här är det Mia och Martin som bär fram ett av armeringsnäten.

image3
Mia och Martin kånkar armeringsnät

En av grupperna har ägnat sig åt att lägga kantsten. Förra året gick en mur utmed gången i deras tematrädgård, men den är borttagen och gången har istället fått kantsten på båda sidorna.

I morgon sliter vi vidare med våtbäddar och andra konstruktioner. Det är kul att se hur det hela växer fram, sakta men säkert!

Vid tangentbordet,
Madeleine :)

Kommentarer
Postat av: Paula

Snyggt!

Jag ska komma förbi nästan varje dag... kram / Paula på parkkontoret.

2008-06-11 @ 09:46:10
Postat av: Madeleine

Kul att du tycker om det!

Hälsningar

Madeleine :)2008-06-11 @ 15:05:20
Postat av: Peter o Sofia

Wow, vilken upplevelse!!! Ni ger oss dödliga människor inspiration till att skapa en egen liten oas hemma vid.Jag hoppas alla tar sin examina och fortsätter att i olika former göra Sverige lika vackart som ni har gjort i Enköping.

Peter o Sofia

2008-06-22 @ 21:20:58
Postat av: Ronja

Hej Peter och Sofia och tack för er värmande kommentar! Det låter ju toppen att vi inspirerar er med våra tematrädgårdar!!Ha riktigt skön trädgårdssommar!

Madeleine :)

2008-06-25 @ 19:45:32
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Madeleine

Hej Peter och Sofia och tack för er värmande kommentar! Det låter ju toppen att vi inspirerar er med våra tematrädgårdar!!Ha riktigt skön trädgårdssommar!

Madeleine :)

2008-06-25 @ 19:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0