Utvärdering

Sommaren är inte slut än, men i veckan var det ändå dags att göra en utvärdering av projektet så här långt. Vi hade hjälp av Tom Ericsson, SLU och vår kurschef Lena Månsson.

Vi tittade både på detaljer och helheten. Hur har växterna utvecklats? Om de inte utvecklats tillfredsställande - vad beror det på? Ett återkommande svar på den frågan var gödning, gödning, gödning...
Har vi lyckats genomföra och föra fram våra idéer? I det stora hela är vi mycket nöjda med resultatet och känner att vi lyckats få fram det som var tänkt i de olika trädgårdarna.

Att den japanska humlen skulle vara frodig kände vi till sedan tidigare, men att den skulle växa till sig på det här sättet var det ingen som riktigt hade väntat sig.Tekniken (elen) har inte fungerat helt tillfredsställande. Vi hoppas få fart på den så att pumparna i installationerna fungerar som de ska när det är dags för Så som i Enköping, den 6 september.


I  gräs-trädgården känns det verkligen som en djungel. Flera av gräsen har vuxit till sig väldigt bra.Hos Asteraceae-familjen var mariatisteln enorm. Nu har den klippts tillbaka så att de vackra stenarna kan pryda sin plats tillsammans med vit Echinacea.Stenbräckeväxterna växer tätt inpå varandra. Här finns det inget utrymme för något ogräs.Hos ranunkel-familjen har många växter blommat över för i år. Nu är det dags för höstanemon och silverax.Plisterväxerna blommar fortfarande för fullt och sprider en väldoft över trädgårdarna.

Ytterligare två månader återstår. Under Så som i Enköping den 6 september kommer flera personer i klassen att finnas på plats för att svara på frågor om trädgård i allmänhet och tematrädgårdarna i synnerhet.

Vid tangentbordet,
Madeleine :)

RSS 2.0