Slut i rutan

Tematrädgårdarna 'Hemma hos familjerna har monterats ner och planteringsytorna är nu redo för klassen som påbörjat planeringen för nästa år.


Lite mer än en dag ägnades åt att tömma rutorna på det material som fanns där. Det som går att återanvända har lagts på lager till nästa år, de perenna växterna har tagits om hand, sommarblommorna har hamnat på komposten och övrigt material har sorterats på Återbruket i Enköping. Stenmjöl och liknande återanvänds av kommunen. Växter och saker som lånats har lämnats tillbaka.


Vi började med att ta ner väggarna bestående av japansk humle och armeringsnät, för att sedan ge oss på gångar, planteringsytor och andra konstruktioner. Det var en och annan som var rejält mör i kroppen efter torsdagens intensiva nedmonteringsarbete.

Som skrivits tidigare har det varit en oerhört lärorik period och vi har många erfarenheter att bära med oss ut i arbetslivet efter utbildningens slut i december 2008.


Klassen med blivande trädgårdsmästare vill åter igen rikta ett stort tack till våra sponsorer som gjort detta möjligt, till gänget på parkkontoret i Enköping och till vår lärare Lennart Andersson som varit en klippa under hela projektet.Vill du veta mer om vår utbildning är du välkommen att titta in här.

Vid tangentbordet,
Madeleine :)

RSS 2.0