Hett som i...

Sommarvärmen håller i och visar hur hett och torrt det skulle kunna bli i tematrädgårdarna i sommar. Jordförbättring behövs på sina ställen och på andra kommer vi att behöva skugga.

Från och med idag och framåt har vi bestämt oss för att ha en kort avstämning på morgonen. Vi ses under den kära björken.

image15


Precis som i många andra trädgårdssammanhang är det kvinnorna som dominerar i antal. Till vänster i bild står våra två Lennart (lärare) och Kjell (en av de två killar som finns i klassen).

Paus behöver man ta ibland och här är det Poaceae-gänget som njuter. Det hade ju varit trevligt om glasstillverkaren hade varit med bland sponsorerna! :)

image16
Ulrika, Tina, Emma och Linda äter glass


Det går åt en hel del jord och det gäller att förbereda bra växtbäddar för våra växter. Var det någon som undrade hur en växtbädd ser ut? ;)

image14


Den här sängen byggs i Saxifragaceae-gruppens trädgård. Heuchera eller alunrot som det heter på svenska ingår i denna växtfamilj. Just Heuchera är en växt vi haft problem med i sponsringen eftersom det har varit svårt att få tag på vissa färger. Nu verkar det ha löst sig efter en hel del trixande med ett par av våra sponsorer och i denna trädgård kommer det att kunna visas en härlig färgprakt framöver.

Den här personen sitter bakom tangentbordet och bidrar än så länge med bilderna. Den här gången hjälper Therese till att föreviga mig i arbete med komposten i vår trädgård som kommer att bestå av växter från Ranunculaceae-familjen.

image18


I denna tematrädgård kommer det förutom växterna att användas en hel del naturmaterial för att få den gamla övergivna torpträdgården att växa fram.

image17

Monika, Tina och Maria fäster ihop stommen till pilkojan

Nu är det helg och under nästa vecka kommer vi att ta emot leveranser av växter från många olika sponsorer. En hel del av det material vi använder kommer att kunna användas av nästa års elever när det är dags för dem att skapa sina tematrädgårdar. Vi känner stor tacksamhet över allt material vi blivit sponsrade med!

Ha nu en riktigt skön helg i sommarhettan!
På måndag är det dags för nytt arbete och rapportering.
Madeleine :)

Kommentarer
Postat av: Kristina (fd Träd D)

Vad kul att läsa om era idéträdgårdar men jag skulle vilja se bilderna också!! Väntar och väntar men som bäst kommer någon enstaka bild fram helt och någon snutt av ett par bilder. Vad är det för fel?

2008-06-01 @ 12:53:24
Postat av: Madeleine

Hej Kristina! Kul att du hittat hit! Jag vet inte vad det kan vara för fel när du inte får upp bilderna. Jag har inte märkt av något problem själv, men det kanske finns andra som har det.

Sidan kanske blir tung med alla bilder - har du provat att klicka på en direktlänk till ett inlägg i högermarginalen? Fungerar inte det heller skulle jag nog rekommendera en kontakt med din support.

Ha det gott i sommarvärmen!
Madeleine :)

2008-06-01 @ 15:13:36
Postat av: Kristina (fd Träd D)

Hej igen!
Lustigt det kan vara! Efter att jag skrivit kommentaren ovan kom plötsligt alla bilder fram utan några som helst problem! Nu kan jag se vad ni gör! Kul!
/Kristina

2008-06-01 @ 22:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0