Botaniska familjer

Vilken dag! Det går åt solskydd och mängder av vätska, men vi strålar i kapp med solen och sliter som små djur i tematrädgårdarna.

Idag har vi fått många leveranser av bl.a. skifferplattor, solmull, täckbark och sten i alla tänkbara former. Vi får god hjälp av Enköpings kommun med många av leveranserna, annat hämtar vi själva.

image13
Här kommer en leverans av plattor

Det gemensamma ämnet för tematrädgårdarna är botaniska familjer. Varje grupp har fått utse en växtfamilj att välja växter ur till sin trädgård och de familjer som är aktuella är

  • Asteraceae (asterväxter)
  • Poaceae (gräs)
  • Lamiaceae (plisterväxter)
  • Saxifragaceae (stenbräckeväxter)
  • Ranunculaceae (ranunkelväxter)

Utifrån detta har vi sedan ritat förslag som presenterats och bollats med en styrgrupp bestående av lärare i utbildningen, samt stadsträdgårdsmästaren i Enköpings kommun, Tomas Lindvall. 

Asteraceae-gruppen har fått sina stora stenar inlyfta och börjar få ordning på sina gångar. När vibroplattan var upptagen på annat håll såg det ut så här:

image6
Karin och Rebecca plattar till stenmjöl


Poaceae-gruppen anlägger en trädgård med stark anknytning till vatten.

image9
Ulrika, Linda och en av våra lärare, Lennart bygger spång

Och Lamiaceae-gruppen bygger en vacker kryddträdgård.

image12
Eva, Jenny, Anna-Carin och Mimmi i den blivande kryddträdgården

Vi arbetar inte enbart i våra enskilda grupper. Ytterst ansvarig för sponsringen har Emma varit. Hon har gjort ett hästjobb tillsammans med en representant från varje grupp för att hålla ihop allt, och sedan har kontakterna med de olika företagen fördelats ut i klassen. Karin har t.ex ansvarat för trämaterial, Jenny för armeringsnät, Kjell för perenner osv, lite beroende på var man har sina kontakter.

Det är mycket som ska klaffa, men än så länge har det fungerat riktigt bra. En del leveranser samkörs med Enköpings kommun och vi har fått utnyttja utrymme i deras lokaler på Ågatan för att förvara material som levererats innan byggstart.

Samarbete över grupperna sker även mer spontant som här när Therese, Emma och Jenny fördelar dammduken!

image10


Vi är tacksamma över den stora björken som ger oss skugga när det är dags för lunch eller fika. Att slappa en stund i skuggan är verkligen behövligt när det är 25 grader varmt!

image11
Agneta, Therese, Ingela, Katarina och Kjell tar en lunchpaus

Vi fortsätter i samma takt i morgon och även då lovas vackert väder!

Vid tangentbordet,
en rödbrun Madeleine :)

Kommentarer
Postat av: Andrea

coolt linne farsan är det från the old days eller?

2008-06-04 @ 14:23:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0