Julafton!

Idag var det julafton för de blivande trädgårdsmästarna! Större delen av de sponsrade växterna anlände och det jublades, skrattades och njöts om vartannat! Ett par av tjejerna var förutseende nog att bjuda på glass i samband med leveransen, så det blev en välbehövlig paus i hettan medan växterna fördelades till de olika grupperna.

image31
Så här glad såg Ingela ut när hon kom gående med ett tråg växter

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska planera in alla aktiviteter. Egentligen var morgondagen vikt för att få ordning på gångarna i Ranunculaceae-trädgården, men för att hinna med måste förberedelserna göras redan idag. Det var inte helt enligt de ursprungliga planerna som innebar att planteringen skulle vara slutförd innan gångarna lades på plats, men det medförde inga större problem.

image32
Fiberduk läggs under stenmjölsgångarna


Dagen har gått i planteringens tecken. Det är härligt att det börjar bli fullt av blommor och blad i tematrädgårdarna. Lamiaceae-trädgården fylls av lavendel, isop och andra plisterväxter.

image33
Sigrid i planterartagen!

Och det råder inga tvivel om att Mimmi är en blivande trädgårdsmästare, eller hur?

image38


Det här glada gänget anlägger Asteraceae-trädgården.

image36
Karin, Anna, Rebecca, Mia och Martin agerar murkrön...

Och här har vi hela Lamiaceae-gruppen.

image37
Längst fram: Jenny, Anna-Carin och Sigrid. Längst bak; Mimmi och Eva.

Tiden går fort när man har roligt. Ofta är det någon eller några som stannar kvar lite längre på eftermiddagen och det är fantastiskt vackert nu med alla blommor i kvällssolen. Det är inte många dagar kvar för arbete med trädgårdarna, men det har fungerat fantastiskt bra. Ett par små missöden och mindre planeringsproblem har givetvis dykt upp på vägen, men det är ingenting som inte gått att lösa.

En vecka kvar till invigningen den 13 juni kl. 10. Det kommer att kännas roligt, men tomt när vi är färdiga med anläggningen!

Vid (det nystädade) tangentbordet,
Madeleine :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0