Japansk humle

Japansk humle är en växt vi har valt att ha som en gemensam stomme i våra tematrädgårdar. Den ingår inte i någon av de aktuella växtfamiljerna, men vi ville ha en gemensam nämnare och dessutom är den japanska humlen perfekt som avgränsning eftersom den har en enorm växtkraft. 

Mängder av plantor har dragits upp under våren av flera personer i klassen. Några har tillgång till växthus, medan andra odlat för fullt i alla tänkbara fönster hemma i lägenheten.

Idag var det ett par av grupperna som påbörjade plantering av humle. Det har varit svårt att beräkna exakt hur mycket som kommer att gå åt, men i slutänden går det nog jämt ut. En grupp får över, en annan har för få.

image19
Eva planterar japansk humle vid den befintliga bokhäcken

Här poserar ett glatt Ranunculaceae-gäng i ett fönster (jo, det är ett fönster - utklippt i armeringsnätet, men det kommer antagligen synas bättre när klematis vuxit upp runt om).

image20
Monika, Maria, Therese, Tina och Madeleine


Idag fick vi besök av Caroline som gick ut denna utbildning i december 2007. Förutom att driva ett företag kommer hon att leda ett eget trädgårdsprogram, Trädgårdstider, på lokal TV. Programmet börjar troligtvis att sändas under nästa vecka på TV Bålsta Enköping. Om du inte får in kanalen kan du se programmet på deras websida.

image21
Caroline och fotografen Yvonne avnjuter en sallad innan inspelningen drar igång


Asteraceae-gruppen bygger en mur i sin tematrädgård. Just här har de dock annat för ögonen...

image22
Martin har hittat ett kryp... och Karin och Anna är givetvis nyfikna! ;)

Vi behöver inte bara sponsring med material, här får Saxifragaceae-gruppen hjälp av Mattias på Strängnäs betonghåltagning att borra ett hål i en stor sten.

image23

I morgon väntar vi leverans av växter. Det är ett underbart sommarväder för oss människor, men både människor och växter behöver mycket, mycket vatten...

Vid tangentbordet,
Madeleine :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0