Inte en droppe regn...

Det vackra vädret håller i sig och ställer tyvärr till med besvär för vissa växter. Idag har det dessutom blåst rejält i Enköpingstrakten, så förhållandena är inte de bästa. På torsdag är det sannolikt flera av grupperna som kommer att försöka täcka jordytorna med bland annat täckbark för att få den lilla fukt vi får ner att stanna kvar lite längre. Just nu är det så torrt att vattnet rinner av vid vattning.

För att ge växterna en ordentlig rotblöta skulle vi behöva vattna hela ytan i ett par timmar, men det finns det av flera skäl inte möjlighet till. Idag åkte ett gäng ner till tematrädgårdarna på lunchen och vattnade så mycket de hann. För växternas skull hoppas vi på ett långvarigt ganska försiktigt regn, men på samma gång är det vackra vädret ljuvligt för de skolavslutningar som äger rum under veckan.

Dessa dagar är det fokus på andra ämnen, men vi ägnar oss även åt att göra iordning informationsblad som kommer att finnas på plats, brevlådor, skötselplaner, samt förberedelser för invigningen.

Minns ni, förresten, hur det såg ut innan vi började?Det har hänt mycket de senaste veckorna. Tack vare god planering, hårt slit och fantastiska sponsorer har det vuxit fram fem vackra tematrädgårdar som alla har sin speciella charm. Här finns något för alla, både vuxna och barn. 
Vid tangentbordet,
Madeleine :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0